Report and publications
RAPPORTI REGIONALI SULLA SORVEGLIANZA DI LABORATORIO:
- Anno 2013
- Anno 2012
- Anno 2011
- Anno 2010
- Anno 2009
- Anno 2008
- Anno 2007
- Anno 2006
- Anno 2005
- Anno 2004
- Anni 1997-2003
Valutazione del sistema di sorveglianza per le infezioni gastrointestinali causate da Salmonella
PUBLICATIONS:
Un caso di Sindrome Emolitico-Uremica da Escherichia coli O26 verocitotossico, conseguente al consumo di formaggi tradizionali rumeni” – XXVI Convegno AIVI 2016
Yersinia enterocolitica nella filiera suinicola: sviluppo di metodologie molecolari per la valutazione del rischio microbiologico – XXVI Convegno AIVI 2016
Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods in Italy: prevalence of contamination at retail and characterization of strains from meat products and cheese – DOI: 10.1016/j.foodcont.2016.03.036
Listeria monocytogenes in smoked salmon and other smoked fish at retail in Italy: frequency of contamination and strain characterization in products from different manufacturers – Manuscript # JFP-15-599R1 Journal Foo Protection
Salmonella enterica subsp. Diarizonae serovar 61:k:1,5,7 in sheep and ovine organs and cheese from 2006 to 2015, in central Italy – i3S International Symposium Salmonella and Salmonellosis -Saint Malò
Two episodes of listeriosis in pregnancy and newborns: investigation, problems and considerations. Italian Journal of Food Safety 2015; volume 4:4567 pag.98-100.
Emergence of a Clonal Lineage of Multidrug-Resistant ESBL-Producing Salmonella Infantis Transmitted from Broilers and Broiler Meat to Humans in Italy between 2011 and 2014. (2015). PLoS ONE 10(12): e0144802. doi:10.1371/journal.pone.0144802.
Ottimizzazione di una piattaforma molecolare per l’identificazione di Salmonella enteritidis e Salmonella Typhimurium. Poster presentato al XXV Convegno Nazionale A.I.V.I. sul tema: “Ricerca, Sinergie e Prospettive nel Controllo degli Alimenti” Sorrento 28-30 ottobre 2015, Atti A.I.V.I. Italian Journal of Food Safety 2015 Vol. 4 No. 1S pag. 43.
Microbiological assessment of freshly-shot wild boars meat in Lazio Region, Viterbo territory: a preliminary study. Italian Journal of Food Safety 2014; volume 3:1711 pag.49-50.
Monitoring of foodborne pathogens in raw cow milk in Tuscany. Italian Journal of Food Safety 2014; volume 3:1715 pag.60-61.
Case of contamination by Listeria monocytogenes in mozzarella cheese. Italian Journal of Food Safety 2014; volume 3:178 pag.51-53.